vorige pagina

 

 

 

De opleiding eerste hulp leidt op tot het landelijk erkende diploma Eerste Hulp Verlener (E.H.B.O.)

Deze opleiding wordt gegeven conform de door het Oranje Kruis uitgegeven richtlijnen. Tijdens deze opleiding worden alle vaardigheden aangeleerd welke men nodig heeft om slachtoffers in levensbedreigende situatie te kunnen helpen.
De lessen worden gegeven door een docent welke bij Het Oranje Kruis als zodanig is ingeschreven, met assistentie van LOTUS-slachtoffers.
De opleiding is heel praktisch van opzet. Vandaar dat er wordt gewerkt met LOTUS-slachtoffers, die realistisch slachtoffers kunnen uitbeelden.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde:

Stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling
Stoornissen in de bloedsomloop (reanimatie)
Uitwendige wonden
Ernstige bloedingen
Warmte en koude letsels
Vergiftigingen, elektriciteitsletsels en oogletsels
Shock en brandwonden
Vervoerstechnieken
Kneuzing, verstuiking, ontwrichting en botbreuken
Alarmering, enz.

Duur van de opleiding:

Tijdens de opleiding vindt een competentie gerichte benadering van het eerste hulp onderwijs plaats. Wij gaan er derhalve van uit dat de opleiding (inclusief examen) maximaal 30 lesuren zal zijn. De opleiding kan overdag plaatsvinden.

Examen:

Na de opleiding zal er een examen worden afgenomen door een team van het Oranje Kruis. Dit is op dit terrein de grootste (en enige) organisator van Eerste Hulp Verlener-examens. Het examen wordt zowel praktisch als theoretisch afgenomen. Onmiddellijk na het examen krijgt de deelnemer de uitslag. Na het behalen van het diploma is dit twee jaar geldig. Om het diploma geldig te houden moet de deelnemer ieder jaar herhalingslessen volgen.

Deelnemers:

De opleiding kan van start gaan bij minimaal 10 deelnemers.